Чорний та білий кунжут, в чому різниця?
Як же не просто це було з'ясувати. Достовірну інформацію можна знайти тільки в англомовних джерелах.
Друзі, ми у своїх солодощах використовуємо два ці сорти кунжуту. Так, саме сорти! Тому що це не одна й та ж рослина, а два види однієї рослини.
Є думка, що чорний кунжут це нешліфований білий і в цьому, нібито, і є його користь і перевага. Але це не так!
Всього є п'ять сортів кунжуту : білий, коричневий, чорний, жовтий і червоний. Усі вони дуже корисні. Ну, а в чому ж різниця і чи є вона?
Аромат і смак чорного кунжуту перевершують аналогічні білі сорти насиченістю, склад багатіше корисними елементами. Тому чорні зерна кунжуту цінуються вище, ніж білі.
Властивості чорного кунжуту :
✔️більш високий вміст заліза - участь у боротьбі з анемією;
✔️вітаміну E найбільша кількість з усіх відомих рослин - протидія передчасному старінню;
✔️містить ненасичені жирні кислоти - прискорення метаболізму;
✔️містить в достатній кількості фітостероли - протидію старінню мозку, поліпшення сну, зміцнення імунітету;
✔️корисні жирні кислоти - олеїнова і лінолева складає більше 80 відсотків жирних кислот, що входять до складу кунжутного насіння. Це збереження захисної функції шкіри, профілактика атеросклерозу. ⠀
Процентний склад антиоксидантів і корисних речовин в зернах поставили чорний кунжут в ряд найефективніших продуктів у боротьбі із старінням клітин і усього організму людини. Стародавні китайські вчені стверджували, що приймаючи олію і насіння чорного кунжуту, можна вилікувати усі хронічні захворювання за 100 днів, за 2 роки відновити природний колір волосся і навіть передрікали відновлення зубів.
А що ж білий? Запитаєте ви. Корисні властивості білого кунжуту не набагато поступаються чорним сортам, але смак білих зерен ніжніше та вишуканіше. В них трохи більше жиру і білку. Так що тут, як кажуть, діло смаку.
А ми вважаємо, що вони доповнюють одне одного як Інь і Янь ☯️