Статті
Корисна інформація про нашу продукцію
1
Сировина
Наші покупці регулярно ставлять нам такі питання:
А точно без цукру? А фініки без цукрового сиропу? Солодощі без молока?

Тому ми вирішили глибше розкрити цю тему для вас. Яка сировину ми використовуємо і де її беремо?

Ми вже довгий час займаємося виробництвом крафтових солодощів і навчилися вибирати якісну сировину. У нас є перевірені постачальники і торгові марки, але все одно ми завжди проводимо контроль якості.

Ми зайнялися активацією горіхів, насіння й ядер, і все для того щоб ви отримали більш здоровий і якісний продукт. Як це відбувається? Ми замочуємо горіхи / насіння / ядра, промиваємо багаторазово, поки вода не стане прозорою, а потім горіхи / насіння / ядра висушуємо в сушарках за температури 45С. Увесь процес займає близько доби.

Сухофрукти ми обов'язково промиваємо кілька разів. Потім просушуємо, щоб прибрати вологу.

Основним сполучником і тим що надає солодкість нашій продукції - є фініки. Тому до вибору фініків ми підійшли дуже відповідально. Природньо вони не містять доданого цукру. Для кожного виду продукції ми підібрали найбільш придатний сорт фініків. Для козинаків це солодкі, шоколадні фініки сорти kabkab. Для трюфелів й грильяжу - ми вибрали фініки з більш ніжною текстурою і карамельним смаком - сорт mazafati.

До вибору прянощів ми також підійшли з особливою прискіпливістю. Ми самостійно перемелюємо прянощі в спеціальному млині. Свіжозмелені прянощі надають особливого аромату нашим трюфелям.

Також ми використовуємо в своїй продукції ефірні масла і ваніль. Масла, сертифіковані для харчових цілей, ми замовляємо на iherb. Ваніль - використовуємо натуральну мексиканську - екстракт на водній основі.

Для шоколадних позицій ми використовуємо терті какао-боби, масло какао і кокосову олію extra virgin. Їх ми закуповуємо у перевіреного постачальника, який надає сертифікати якості.

Ми намагаємося зробити для вас якісний, здоровий і смачний продукт.

Ваші відгуки підтверджують що наші старання небезуспішні.

У своїй справі наша компанія бачить місію - зробити цей світ більш здоровим.

Дякуємо, що обираєте нас!
2
Активація
Чому ми активуємо горіхи/насіння?

Горіхи і насіння дуже смачні і поживні продукти, але ці продукти містять речовини, що перешкоджають травленню і засвоєнню їх нашим організмом.

Вони містять фітінову кислоту. Це фермент, що міститься у великій кількості в різних сортах горіхів, насінні та ядрах. Фітінова кислота порушує правильне засвоєння макроелементів і мінералів, і організм людини відмовляється їх засвоювати. Це перша причина, чому ми маємо замочувати горіхи, насіння та ядра.

Окрім неї в горіхах/насінні/ядрах міститься фітаза. Фітаза - це фермент, головною функцією якого, являється розкладання фітину, і активується він тільки тоді, коли є надлишок вологи. Тому так важливо замочувати (активувати) горіхи/насіння/ядра.

Що ми і робимо, перш ніж використати їх у виготовлення солодощів. Крім того, активовані горіхи і насіння мають іншу енергію - енергію пробудження до життя.

Процес активації займає від 12 до 24 годин залежно від виду горіхів/насіння/ядер. Потім ми їх дбайливо висушуємо в сушарках за мінімальної температури і використовуємо у виготовленні нашої продукції.

P. S. На фото абрикосові ядра. Промивання після другого замочування. Зверніть увагу на колір води.
3
Кориця або Касія
Кориця або касія : в чому ж різниця?

На даний момент у світі вирощують і збирають два види кориці : цейлонську корицю, яка також відома як "справжня кориця", і касію, яку ще називають "китайською корицею".

Касія містить дуже високий рівень кумарину, при вживанні у великій кількості це шкідливо для печінки і нирок. У касії аромат різкий, з гіркуватістю, трохи "агресивний". У магазинах зазвичай можна знайти тільки її.

У справжньої кориці абсолютно інший аромат - більше насичений, але при цьому не різкий, а тонкий, м'який і приємний. Справжня кориця не гірчить.

Також вони відрізняються в ціні. Справжня кориця коштує в 8-10 разів дорожче ніж касія. Тому касію часто використовують для здешевлення виробництва.

У своїх солодощах ми використовуємо справжню цейлонську корицю. Наші трюфелі з корицею дуже пряні і ароматні.

Корисні властивості справжньої кориці : ⠀
✔️знижує концентрацію глюкози, тим самим полегшує роботу підшлункової залози; ⠀
✔️нормалізує роботу серця і усієї судинної системи; ⠀
✔️стимулює вироблення ферментів в підшлунковій і покращує відтік жовчі, що сприяє нормальній роботі шлункового тракту; ⠀
✔️ефективно справляється з профілактикою і лікуванням захворювань опорно-рухового апарату; ⠀
✔️багатий комплекс вітамінів сприяє кращій роботі усього організму.
4
Чорний та білий кунжут
Чорний та білий кунжут, в чому різниця?

Як же не просто це було з'ясувати. Достовірну інформацію можна знайти тільки в англомовних джерелах.

Друзі, ми у своїх солодощах використовуємо два ці сорти кунжуту. Так, саме сорти! Тому що це не одна й та ж рослина, а два види однієї рослини.

Є думка, що чорний кунжут це нешліфований білий і в цьому, нібито, і є його користь і перевага. Але це не так!

Всього є п'ять сортів кунжуту : білий, коричневий, чорний, жовтий і червоний. Усі вони дуже корисні. Ну, а в чому ж різниця і чи є вона?

Аромат і смак чорного кунжуту перевершують аналогічні білі сорти насиченістю, склад багатіше корисними елементами. Тому чорні зерна кунжуту цінуються вище, ніж білі.

Властивості чорного кунжуту :
✔️більш високий вміст заліза - участь у боротьбі з анемією;
✔️вітаміну E найбільша кількість з усіх відомих рослин - протидія передчасному старінню;
✔️містить ненасичені жирні кислоти - прискорення метаболізму;
✔️містить в достатній кількості фітостероли - протидію старінню мозку, поліпшення сну, зміцнення імунітету;
✔️корисні жирні кислоти - олеїнова і лінолева складає більше 80 відсотків жирних кислот, що входять до складу кунжутного насіння. Це збереження захисної функції шкіри, профілактика атеросклерозу. ⠀

Процентний склад антиоксидантів і корисних речовин в зернах поставили чорний кунжут в ряд найефективніших продуктів у боротьбі із старінням клітин і усього організму людини. Стародавні китайські вчені стверджували, що приймаючи олію і насіння чорного кунжуту, можна вилікувати усі хронічні захворювання за 100 днів, за 2 роки відновити природний колір волосся і навіть передрікали відновлення зубів.

А що ж білий? Запитаєте ви. Корисні властивості білого кунжуту не набагато поступаються чорним сортам, але смак білих зерен ніжніше та вишуканіше. В них трохи більше жиру і білку. Так що тут, як кажуть, діло смаку.

А ми вважаємо, що вони доповнюють одне одного як Інь і Янь ☯️
5
Терті какао-боби
Що ж це таке?

Це проміжний продукт переробки какао-бобів в какао-масло. Після ферментування, просушування, обжарювання боби підлягають дробленню на какаовеллу (лушпиння) й какао-крупку (роздроблені ядра).

Розігріта крупка какао шляхом тонкого помелу на вальцях або спеціальних млинах перетвориться в терте какао, з якого під великим тиском на гідравлічних пресах вичавлюють какао-масло.

Фактично какао терте - це 100% чорний шоколад. Какао терте зберігає в собі усі корисні речовини какао бобів.

Що корисного у в тертому какао?
✅ Насичені жирні і органічні кислоти
✅ антиоксиданти
✅ амінокислоти
✅ вітаміни А, Е, Д та ін.
✅ нейромедіатори
✅ мінерали (цинк, магній та ін.)
✅ кофеїн і танін
✅ Флаванол ⠀
✅Тирамін у тертому какао сприяє нормальній роботі щитовидної залози
✅Салсолинол дає ефект антидепресанту
✅Поліфеноли - основний "козир" продукту, вони забезпечують здоров'я серця
✅Флаванол в какао дає мозку хороше кровопостачання
✅Антиоксидантів в какао більше, ніж в зеленому чаї

Висновок такий - продукція з натурального тертого какао в помірних кількостях - корисна для організму.

У своєму виробництві ми використовуємо тільки натуральне, якісне терте какао ⠀
6
Коли їсти солодке?
Коли їсти солодке?

Якщо солодощі корисні і не містять шкоди - це означає що я можу їсти їх у будь-який час доби? У багатьох виникає це резонне питання.

Давайте трохи заглибимося у фізіологію. У наших внутрішніх органів є свої біоритми, по яких вони живуть і функціонують. Так би мовити, внутрішній годинник організму⌚

Для того, щоб смаколик приніс користь, він має бути з'їденим вчасно.

❌Не треба їсти десерт відразу після основного прийому їжі, тому що це посилить бродіння в шлунку і кишечнику, порушить травлення і засвоєння поживних речовин.
✔️ Краще насолодитися солодощами до основного прийому їжі або нехай це буде окремий прийом їжі.

Щоб організм міг засвоїти солодке, задіюється підшлункова залоза. Виділяючи гормони інсулін і глюкагон в кров, панкреатичні острівці підшлункової залози регулюють вуглеводний обмін.

Підшлункова залоза активна в першій половині дня, тому солодощі краще з'їсти до обіду, тоді ви отримаєте максимум користі.

Ми створюємо корисні солодощі, щоб ви насолоджувалися вільно, без провини за з'їдений смаколик і з максимальною користю для себе.
7
Що таке Кероб
Що таке кероб?

Ну що ж, розповімо вам трохи про нього.

Зовні кэроб є порошком коричневого кольору. Отримують його з сушених стручків ріжкового дерева.

Сирі плоди неїстівні, а ось якщо їх незрілими зірвати і розкласти на сонце, вони стануть солодкими.

За смаком кероб нагадує какао з цукром. Завдяки натуральній солодкості при його приготуванні цукор додавати не потрібно.

Кероб - корисний суперфуд. На відміну від шоколаду, кэроб - гіпоалергенний і не містить психотропних речовин - кофеїну і теоброміну. Також в продукті немає фенілетиламіна і фромаміна (є у каві і какао), саме вони стимулюють спазми судин і викликають головні болі.

Суперфуд містить багато вітамінів А, D і групи В, а також фосфору, кальцію, калію, магнію і заліза.

При вживанні кероба бадьорість і тонізація гарантовані!

Серед протипоказань до вживання кероба тільки індивідуальна непереносимість.