Що ж це таке?

Це проміжний продукт переробки какао-бобів в какао-масло. Після ферментування, просушування, обжарювання боби підлягають дробленню на какаовеллу (лушпиння) й какао-крупку (роздроблені ядра).

Розігріта крупка какао шляхом тонкого помелу на вальцях або спеціальних млинах перетвориться в терте какао, з якого під великим тиском на гідравлічних пресах вичавлюють какао-масло.

Фактично какао терте - це 100% чорний шоколад. Какао терте зберігає в собі усі корисні речовини какао бобів.

Що корисного у в тертому какао?
✅ Насичені жирні і органічні кислоти
✅ антиоксиданти
✅ амінокислоти
✅ вітаміни А, Е, Д та ін.
✅ нейромедіатори
✅ мінерали (цинк, магній та ін.)
✅ кофеїн і танін
✅ Флаванол ⠀
✅Тирамін у тертому какао сприяє нормальній роботі щитовидної залози
✅Салсолинол дає ефект антидепресанту
✅Поліфеноли - основний "козир" продукту, вони забезпечують здоров'я серця
✅Флаванол в какао дає мозку хороше кровопостачання
✅Антиоксидантів в какао більше, ніж в зеленому чаї

Висновок такий - продукція з натурального тертого какао в помірних кількостях - корисна для організму.

У своєму виробництві ми використовуємо тільки натуральне, якісне терте какао